top of page
1FC955C6-6010-418E-BC41-C35CB198ED34.JPG

AKTIV BARNVAGNSPROMENAD

Är du föräldraledig och vill träffa andra föräldrar & barn för träning & umgänge?
Följ med på en Aktiv Barnvagnspromenad i högre tempo ute på Djurgården där vi blandar styrkeövningar med rörlighet & kondition.

Passar både dig som vill börja träna efter graviditet och du som är träningsvan.


NÄR: Varje måndag kl. 10

VAR: Mötesplats korsningen Strandvägen/Djurgårdsbron

ÖVRIGT: Kostnadsfritt - ingen föranmälan! Kom ihåg vattenflaskan!

Aktiv Barnvagnspromenad: Tjänster

SUPPORTER

STÖTTA AKTIV BARNVAGNSPROMENAD

Aktiv Barnvagnspromenad kommer ALLTID att vara en kostnandsfri aktivitet för de som deltar  ♡ 

Om du gillar Aktiv Barnvagsnpromenad & det vi gör och vill stötta initiativet så det kan fortsätta får du gärna swisha en valfri summa till 1236100333

TACK FÖR DITT BIDRAG!

Skärmavbild 2023-02-19 kl. 10.44.50.png
Aktiv Barnvagnspromenad: Om

HISTORIEN BAKOM AKTIV BARNVAGNSPROMENAD

När jag var föräldraledig med mitt första barn Freja 2017 var vi nyinflyttade till Gärdet i Stockholm. Jag började snabbt att utforska närområdet med barnvagn och fastnade direkt för fantastiska Djurgården. Jag gick vanligtvis själv då ingen av mina vänner hade småbarn i samma ålder som jag. Ganska ensamt faktiskt, något som påminde mig oftast då jag mötte andra barnvagnsdragare i par med varandra.

Under dessa promenader började jag att lägga till små stopp för träning. Efter flera år i friskvårdsbranschen var det ganska lätt att hitta på övningar, även om övningarna nu efter en graviditet och förlossning kändes annorlunda.


En tanke om att träffa nya vänner genom att arrangera barnvagnspromenader med träningsstopp började växa och den 15 maj 2017 var vi 4 barnvagnsdragare som gav oss ut på den första "Aktiva Barnvagnspromenaden". Initiativet växte snabbt och idag, 5 år senare, är vi ca 30-40 deltagare som ses varje måndag kl. 10.00.


Under dessa promenader har jag inte bara träffat fantastiska kvinnor och mödrar, utan jag har också fått varit med att lyssna till resan om att bli gravid, om hur ens förlossning blev till något helt annat än det en föreställt sig och om svårigheterna till att relatera till en postgravid kropp.


Mina egna erfarenheter som ensam mamma och mötena med dessa kvinnor  ledde till att jag ville göra något. Något för kvinnors hälsa & välmående, för systerskapet och moderskapet.  Du ska inte behöva vara ensam i den mest fantastiska, men också mest sårbara tiden i livet som nybliven förälder.  Så jag  bestämde mig för att säga upp mig, bli egenföretagare och sätta mig i skolbänken igen. Idag är jag färdig fysioterapeut och personlig tränare med siktet inställt på kvinnohälsa med ambitionen om att en dag driva mitt egna hälsocenter. Och Aktiv Barnvagnspromenad, den fortsätter jag rulla oavsett väder - året om, varje måndag kl. 10.00.

Aktiv Barnvagnspromenad: Om
17880927683684611.jpg

VILL DU STARTA UPP EN AKTIV BARNVAGNSPROMENAD OCH MED STOLTHET KUNNA ANVÄNDA DIG AV #AKTIVBARNVAGNSPROMENAD ?

Då tycker jag att du ska uppfylla följande kriterier:

  • Du som ledare ska ha god kunskap om kvinnokroppen och om vad som händer under & efter en graviditet med ambitionen om att vilja veta mer!

  • Nivån ska ligga så den passar alla och vara anpassad för mammor efter graviditet

  • Promenaden ska vara kostnadsfri

  • Tagga mig i era inlägg och berätta för andra var du fick inspirationen och tipsen ifrån om hur du kunde starta upp en Aktiv Barnvagnspromenad.

Tagga mig i bilden på ditt instagraminlägg med @benitajonsson och jag kan hjälpa dig att sprida information om dina promenader - lycka till!

Aktiv Barnvagnspromenad: Om
bottom of page