Sök
  • Benita

Ergonomisk Barnvagnskörning

Det blev så otroligt fin respons på förra inlägget om barnvagnskörning så här kommer fler tips tillsammans med lite djupare förklaringar. När du ska ut och dra barnvagn (OK, varför heter det ens dra? Puttar man den inte?) då ska du försöka att ha kroppen i en så stark position som möjligt, just för att undvika slitage och skador. Du kan ha med dig dessa 3 tips när du är ute och går!

1. Sträck på dig! Försök att göra dig så lång som möjligt, då kommer även höften närmare handtaget och kraften kommer från benen istället för överkroppen. Våra muskler är generellt större i benen än i ex axlarna vilket gör att vi inte tröttas ut lika lätt.

2.Rulla bak axlarna! Ja, jag vet att jag gett detta tips förut, men jag ser så många barnvagnsdragare med framåtroterade axlar som mest troligt kommer att få problem med det längre fram. Spänningar mellan axlar/bröst påverkar bl.a din andning och det kan bli svårt att ta ett obehindrat djupt andetag. Rulla dem bakåt och ”placera skulderbladen i bakfickorna”


3.Ha raka handleder när du kör! Dvs att att linjen mellan underarm ut till knogar ska vara alldeles rak, oavsett position på handtag. Det blir lättare genomströmning för blodet och inga nerver riskerar att komma i kläm

Ha med dig dessa tre tips i bakhuvudet på dina framtida barnvagnspromenader och du minskar inte bara risken för förslitningsskador & muskelspänningar, utan du stärker upp rätt muskler för rätt övning!


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla