top of page

FAQ

Här får du svar på några vanliga frågor! Saknar du någon info? Lägg till din fråga i knappen nedan!

NÄR KAN JAG BÖRJA TRÄNA?

Om du vill träna enskilt med PT kan du boka in din tid under/efter graviditet när du vill. Efter en första träff så sätter vi en plan utefter de mål du har och så ses vi så ofta som vi bestämmer.

Om du vill börja träna i en grupp så har jag skrivit rekommendationer på när jag anser att det kan vara bra att starta. Det är som sagt bara rekommendationer. Sådant som är viktigt att se till när man ska börja träna efter en graviditet är bl.a tidigare träningsvana, träningsuppehåll, hur förlossningen gick, ork & mående.

Det går självklart bra att höra av sig till mig för att bolla vilken nivå som passar bäst, eller att boka tjänsten "Postpartumkontroll" där vi gör en grundlig koll av kroppens status, pratar bäckenbotten och går igenom dina magmsukler & corekontroll. Eller välj tjänsten "Mamma INTRO" som är fördjupning av postpartumkontrollen där vi även kompletterar med enskilda PT sessioner.

HUR VET JAG VILKEN NIVÅ JAG SKA VÄLJA?

Till varje nivå har jag skrivit rekommendationer om hur lång tid som bör ha passerat sedan förlossningen. Detta för att det ska finnas en utveckling i träningen, men också för att vi inte skyndar på så snabbt. Annat som är viktigt att se till när man ska börja träna efter en graviditet är bl.a tidigare träningsvana, träningsuppehåll, hur förlossningen gick, ork & mående.

Det finns absolut en vits med att ta en nivå i taget då varje nivå lägger grunden för nästa.

VAD HÄNDER OM JAG MISSAR ETT/FLERA TRÄNINGSPASS?

Eftersom du signat upp dig på ett visst antal träningspass så är det viktigt för oss båda att du får de gånger du tänkt att du ska träna. Alla som tränar i Mamma INNE har rätt att ta igen i andra grupper i mån av plats även efter att ett bootcamp avslutats. Finns det inga platser i gruppen så kan du alltid ta igen i Mamma UTE grupperna.

FAQ: Vanliga frågor

VAD GÖR MIN BEBIS ÄR JAG TRÄNAR?

Ditt barn får gärna vara med när vi tränar! I studion så finns det mesta, babygym, babysitters, aktivitetsstolar, hoppgunga, leksaker och annat roligt.

Om ditt barn gillar att vara i sele eller i famnen så gör vi snabbt om träningen så att även det går bra. Ibland (ofta) hjälper även vi coacher till och har ett barn i famnen.

VAD HÄNDER OM JAG BEHÖVER MATA/BYTA BLÖJA/BEBIS SOVER I VAGNEN?

Under passet kan det behövas matas eller byta blöja och då gör du det. Vi har ett rum bredvid gruppträningen där du kan gå undan och ta hand om din bebis.

Är det så att din bebis kan hen vara kvar i vagnen utanför. Eftersom vi har stora fönster och är precis där innanför så ser vi barn & vagn hela tiden. Vill du kan du gärna ha med en babymonitor.

VAD GÄLLER FÖR MIG SOM GJORT KEJSARSNITT?

Berätta gärna för din coach om du har gjort ett snitt då träningen ibland kan behöva anpassas.

Vill du ha tips och råd på hur du kan ta hand om ditt snitt kan du boka en fysioterapisession där jag kommer att dela med mig av senaste forskningen kring snitt, om tejpning och hur du kan göra för att få mer/minskad känsel och tåligare ärrvävnad.

FAQ: Vanliga frågor

FINNS DET OMKLÄDNINGSRUM, DUSCH?

Vi har ett litet utrymme för omklädnad, men ingen dusch i dagsläget.

VAD HAR MAN PÅ SIG UNDER TRÄNINGEN?

Sköna, bekväma kläder som du kan röra dig i! I de kallare årstiderna kan det vara skönt att ha med sig en extra tröja till nedvarvningen. Du behöver inte ha på dig skor om du inte vill, och om du vill lämna dom kvar i studion mellan träningstillfällena går det bra.

HUR SER LOKALEN UT?

När du kommer in i studion kliver du rakt in i vårt träningsgolv. Till höger hänger du av dig ytterkläder och tar av dig skorna. Bakom träningsytan har vi styrkerummet där du även kan fylla på vattenflaskan eller gå på toaletten. 

Eftersom det inte är superstort har vi som regel att alla vagnar lämnas utanför lokalen där vi har god uppsikt över dom. Ta gärna med hänglås.

FAQ: Vanliga frågor
bottom of page